Billedforbudet

150,00 kr.

ISBN 9788774574149
Årstal 2006
Udgave 1
Type Hæftet
Stand Som ny.
Bemærkning

 

Beskrivelse

Kategori(er): Teologi > Kirkehistorie; Filosofi; Idéhistorie
Emne(r): jødedom, islam, kristendom
Forfatter(e): Jeanne Dalgaard


Billedforbudet

Forbudet mod at fremstille gudebilleder er det andet af De Ti Bud og dermed en fundamental del af jødisk, kristen og islamisk kulturarv.

Her præsenteres for første gang på dansk en samlet udforskning af forbudets historie, som den tager sig ud fra år 622 fvt. i Det Gamle Testamente til den internationale karikaturkrise i 2006. Bogen viser, at et historisk blik på forbudets betydning i islam og særligt jødedom afkræfter, at de er billedløse religioner.

Det forklares endvidere, hvorfor kristendommen helt er hørt op med at hævde et billedforbud. Første del af bogen giver et overblik over forbudets stilling i jødedom og islam, mens anden del fremlægger et kildestudium af det, man kalder ´de tre store ikonoklasmer´; Josijas reform i Det Gamle Testamente, den byzantinske ikonoklasme i det 8. og 9. århundrede samt den reformatoriske billedstrid i det 16. århundrede.

Bogen retter sig til alle med religions-, kirke- eller kunsthistorisk interesserede, såvel fagfolk som lægfolk. (Fra bogens bagside)

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Billedforbudet – ”  af  Jeanne Dalgaard brugt. (ISBN: 9788774574149)
Bogen er Teologi > Kirkehistorie og omhandler blandt andet jøddom, islam, kristendom