Udfordringer til folkekirken

100,00 kr.

– Kirken – staten – folket

ISBN 9788774574200
Årstal 2006
Udgave 1
Type Hæftet
Stand Som ny.
Bemærkning

 

Beskrivelse

Kategori(er): Teologi
Emne(r): folkekirken, ekklesiologi
Forfatter(e): Jens Holger Schjørring og Jens Torkild bak


Udfordringer til folkekirken
– Kirken – staten – folket

Folkekirken er udfordret. Flere politiske partier fremfører stærke krav om en adskillelseslov, samtidig med at folkekirkens stilling ud fra Grundloven diskuteres, både i forhold til EU og til ønsker om religiøs ligeberettigelse. Fra andre konfessionskirker i landet argumenteres stærkt imod det, der hævdes at være en urimelig præferencestilling for folkekirken og dens medlemmer. Hertil kommer en tilsyneladende stadigt tiltagende strøm af “sager” inden for kirken, hvoraf flere har en sådan karakter og vækker så megen opsigt, at de fører til overvejelser om behov for revision af gældende ordning. Flere tegn på opbrud kunne nævnes. Mange af dem bliver behandlet udførligt i denne bog.

Bogen indeholder 12 artikler, og initiativtager til udgivelsen er arbejdsfællesskabet “Forum for Europæisk Kirkekundskab” (FEKK), der har som arbejdsgrundlag, at drøftelser skal være tværfaglige, og at de internt-danske aktuelle udfordringer har bedst af at blive løftet op på et bredere internationalt niveau og sat i historisk perspektiv.
(Taget fra bagsiden)

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Udfordringer til folkekirken – Kirken – staten – folket”  af  Jens Holger Schjørring og Jens Torkild bak brugt. (ISBN: 9788774574200)
Bogen er Teologi og omhandler blandt andet folkekirken, ekklesiologi