Rolf Krakes saga

55,00 kr.

ISBN 8700410136
Årstal 1983
Udgave 2
Type Paperback
Stand Slitage grundet opbevaring.
Bemærkning Oversat af Claus Lund

 

Beskrivelse

Kategori(er): Skønlitteratur
Emne(r): roman, saga, klassiker
Forfatter(e): Rolf Krake


Rolf Krakes saga

Rolf Krake (Hrólf Kraki) var en mytologisk konge ved Lejre på Sjælland. Han er beskrevet i flere ældre sagaer og i andre dokumenter som Lejrekrøniken (Chronicon Lethrense) og Gesta Danorum af Saxo Grammaticus (som «Roluo Krake»). Indholdet af Rolf Krakes saga bliver også nævnt af Snorre Sturlason i hans Ynglingasaga som en del af en i dag tabt saga om Skjoldungene. Han nævnes også i Skáldskaparmál.

Det er antaget, at sagaen blev nedskrevet i perioden mellem 1230 og 1450, men inden nedskrivningen har det vært en lang mundtlig tradition, hvor den historiske kerne er blevet finslebet, ændret og forskønnet. Sagaen bliver sædvanligvis klassificeret som en fornaldersaga, en legende eller en saga fra forhistorisk tid.

Hele 44 manuskripter er bevaret, men det ældste er fra 1600-tallet, selvom man har kendskab til et manuskript fra ca. 1461 på klosteret Möðruvellir i Skíðadal, en dal i fjorden Eyjafjörður i den nordøstlige del af Island.

Sagaen er udarbejdet på samme måde som de fleste andre sagaer, og er en form for krønike i den norrøne tradition, med delvis tilsvarende information som nævnes i de angelsaksiske episke digte Beowulf og Widsith, hvor mange af de samme personer optræder i deres tilsvarende gammelengelske former: Rolf Krake (Hrólfr Kraki) er Hroðulf, hans far Helge (Helgi) er Halga, hans onkel Roar (Hróarr) er Hroðgar, hans bestefar Halvdan (Halfdan) er Healfdene, og deres slægt Skjoldungene er Scyldingas. Desuden optræder også de samme fjender: Frode (Fróðo) som Froda og kong Adils (Aðils) i Svitjod (Sverige) som den svenske kong Ædgils.

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Rolf Krakes saga – ”  af  Rolf Krake brugt. (ISBN: 8700410136)
Bogen er Skønlitteratur og omhandler blandt andet roman, saga, klassiker