Skabelse og tilintetgørelse – Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV

148,00 kr.

– Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV

ISBN 8701692917
Årstal 1978
Udgave 1
Type Paperback
Stand Brugt, men velholdt.
Bemærkning

 

Beskrivelse

Kategori(er): Teologi; Filosofi; Idéhistorie
Emne(r): religionsfilosofi
Forfatter(e): K.e. Løgstrup


Skabelse og tilintetgørelse – Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV
– Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV

Et hovedværk af den aarhusianske teolog K.E. Løgstrup

Ved siden af ‘Den etiske fordring’ og ‘Opgør med Kierkegaard’, som allerede er udkommet i Løgstrup Biblioteket i de foregående år, må Skabelse og tilintetgørelse tildeles titlen som det tredje hovedværk – og det sidste. Oprindelig indgik det som et af de fire bind Metafysik, hvoraf Løgstrup kun selv nåede at udgive to før sin død i 1981. De sidste to bind blev sammensat og udgivet på Gyldendal af hans elever i årene efter hans pludselige død. En af disse har nu begået efterskrift til Klims udgave, nemlig Ole Jensen, som for nogle år siden begik en bestseller med bogen ‘Historien om K.E. Løgstrup’.

Bogen udgives sammen en ledsager skrevet af en anden af Løgstrups elever, som i dag sidder i Løgstrups stilling som professor på Teologi i Aarhus: Svend Andersen.

“Det står os frit for at lade den religiøse tydning ligge, men erstattes af viden og herredømme kan den ikke. Al viden og alt herredømme hviler nemlig i de fænomener og fænomensammenhænge, der er åbne for religiøs tydning.

Ny viden og nyt herredømme bryder den rådende verdensanskuelse ned for at give plads til en sammenfatning af den ny viden og det ny herredømme i en ny verdensanskuelse. Epoke viger for epoke. Foretagsomhed og rationalisering bringer til stadighed civilisationen i skred. Hurtigere og hurtigere går det. Men eengangsfænomenerne og eengangsvilkårene forbliver. Al forandring preller af på dem. De er religionens emner. Epoken ser på hvad der veksler. Religionen ser på hvad der bliver.”

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Skabelse og tilintetgørelse – Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV – Religionsfilosofiske betragtninger – Metafysik IV”  af  K.e. Løgstrup brugt. (ISBN: 8701692917)
Bogen er Teologi; Filosofi; Idéhistorie og omhandler blandt andet religionsfilosofi