Krisen og en krise i en skuespillerindes liv

35,00 kr.

ISBN N/A
Årstal 1952
Udgave 1
Type Paperback m. smudsomslag
Stand Slitage grundet opbevaring. Navn og adresse på titelblad.
Bemærkning Redigeret af Poul P. M. Pedersen. En del af Frost-Hansen klassiker-serie.

 

Beskrivelse

Kategori(er): Samfund; Idéhistorie
Emne(r): heiberg, kunst,
Forfatter(e): Søren Kierkegaard


Krisen og en krise i en skuespillerindes liv

Bogen handler Johanne Louise Heiberg

Søren Aabye Kierkegaard (født 5. maj 1813, død 11. november 1855) var en dansk teolog og filosof. Kierkegaard regnes ofte som den største danske filosof og som grundlægger af eksistentiel filosofi og forfader til eksistentialismen. Han skrev både om teologi, metafysik, etik, psykologi og pædagogik.

Det er karakteristisk, at værkerne fra forfatterskabets første fase er udgivet under pseudonymer. I Efterskriften vedkender Kierkegaard sig samtlige sine værker. Ved hjælp af pseudonymerne lader han de teologiske, filosofiske og psykologiske temaer spille dialektisk mod hinanden på en måde, som har gjort ham til en af eksistentialismens forfædre. Pseudonymerne har netop gjort, at forståelsen af hans værker blev op til “hiin Enkelte”, fordi argumentationen “ikke” var fremført af Kierkegaard selv. Han udgav samtidig en række religiøse “taler”, som blev samlet i 1845 under titlen Atten opbyggelige Taler. Han udgav dem under eget navn for at vise, at han først og fremmest opfattede sig selv som religiøs og kristelig forfatter. I den sidste periode – kirkestormen – kaldte han hele sit tidligere forfatterskab for “en digters politieklogskab“ der skulle gøre de mennesker, han nu angreb, nemlig præsterne, trygge, sådan som politiet gør det for at se dybere i tingene.

Han betragtes også som en af den danske guldalders hovedpersoner.

Som modsætning til Jean-Paul Sartre og den ateistiske eksistentialisme benævnes Kierkegaard ofte som hovedkilde til eksistensteologien.

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Krisen og en krise i en skuespillerindes liv – ”  af  Søren Kierkegaard brugt. (ISBN: N/A)
Bogen er Samfund; Idéhistorie og omhandler blandt andet heiberg, kunst,