Borgerlig offentlighet

90,00 kr.

– Henimot en teori om det borgerlig samfunn

ISBN 8755702376
Årstal 1968
Udgave 1
Type Paperback
Stand Brugt, men velholdt. Nederste del af siderne har været udsat for fugt.
Bemærkning

 

Beskrivelse

Kategori(er): Filosofi; Idéhistorie
Emne(r): filosofi, samfund, politik, stat
Forfatter(e): Jürgen Habermas


Borgerlig offentlighet
– Henimot en teori om det borgerlig samfunn

Jürgen Habermas’ værk BORGERLIG OFFENTLIGHED (tysk: Strukturwandel der Öffentlichkeit) fra 1961 er et af hovedværkerne i det tyvende århundredes politiske filosofi. Bogen har haft en enorm indflydelse på teoridannelsen i den politiske tænkning og på forståelsen af demokrati og måden at tænke politik mere generelt.

Med BORGERLIG OFFENTLIGHED viser Habermas, at demokrati forudsætter en offentlighed, hvor borgerne kan træde sammen og i fællesskab reflektere over samfundets problemer. Dette rum, hvori borgerne mødes i et “offentligt ræsonnement”, er den politiske offentlighed. Denne offentlighed findes allerede som en forventning hos de fleste af os, men den er bestandigt i fare for at forsvinde til fordel for et ekspertvælde af teknokratisk forvaltning og økonomiske kalkuler. De demokratiske samfund er baseret på en grundlæggende formodning om, at vi alle sammen kan deltage i offentlig problemløsning, og at vores samfund bør være fornuftsbaseret. Det vil sige, at vi lever med en ofte uudtalt forventning om, at det bedre argument regerer. Det er altså ikke de stærkeste individer, men de bedste argumenter, vi anerkender.

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Borgerlig offentlighet – Henimot en teori om det borgerlig samfunn”  af  Jürgen Habermas brugt. (ISBN: 8755702376)
Bogen er Filosofi; Idéhistorie og omhandler blandt andet filosofi, samfund, politik, stat