Paradis-sekten

100,00 kr.

– Frelseshistorie og kristen identitet

ISBN 9788763505833
Årstal 2007
Udgave 1
Type Hæftet
Stand Som ny.
Bemærkning

 

Beskrivelse

Kategori(er): Teologi; Religionsvidenskab
Emne(r): tidlig kristendom
Forfatter(e): Carsten Breengaard


Paradis-sekten
– Frelseshistorie og kristen identitet

“Paradis-sekten” handler om kristendommens oprindelse og er en videreførelse af Carsten Breengaards to tidligere bøger “Er du kristen” (1986) og “Kristenforfølgelser og kristendom” (1992).

Bogens hovedområde er den tidligste kristendom fra Jesus af Nazaret over apostlen Paulus i midten af 1. århundrede til den galliske biskop Irenæus i slutningen af 2. århundrede.

Breengaard undersøger sammenhængen mellem en frelseshistorisk opfattelse og kristen identitet – heraf bogens titel. Afslutningsvis diskuteres hele spørgsmålet om den historiske Jesus.

I Paradis-sekten argumenterer Breengaard imod tidligere tolkninger af Paulus. Forestillingen om menneskets syndfrihed belyses i en række tekstanalyser fra Paulus og over de nytestamentlige evangelier til Irenæus.

Breengaards tese er, at man i urkristendommen opfatter det kristne liv som syndfrit: Enten er man kristen, eller også er man synder. Har man syndet, kan man ikke længere være kristen. Denne radikale kristenidentitet udfordres først omkring omkring år 200 og krakelerer i takt med bodsinstitutionernes gradvise indførelse i den senere kirkelige kristendom.

I de senere år har interessen for kristendom og kirke været markant stigende, og den vestlige verdens religiøse rødder er kommet i fokus. Konflikter mellem vestlige kulturer og islam er en af årsagerne til det øgede behov for at få kastet lys over kristendommens oprindelse og karakter.

Med dette personlige livsværk ønsker Carsten Breengaard at afdække de helt grundlæggende elementer i kristendommen og dens tilblivelse.

Bogen er et must for præster, teologer, religionshistorikere og alle andre, der interesserer sig for kristendommens oprindelse.

Carsten Breengaard (f. 1943) er dr.theol. og tidligere lektor i Kristendomshistorie ved Institut for Religionshistorie, Københavns Universitet. Forfatter til en lang række artikler og bøger.
(Forlagets beskrivelse)

Køb denne bog nu. Billig pris. Køb “Paradis-sekten – Frelseshistorie og kristen identitet”  af  Carsten Breengaard brugt. (ISBN: 9788763505833)
Bogen er Teologi; Religionsvidenskab og omhandler blandt andet tidlig kristendom